Workshops, proeverijen

Uw groepsarrangement met een bezoek aan het Vincentre en eventueel een rondleiding met gids langs de Van Gogh locaties, kunt u ook uitbreiden met diverse andere activiteiten en een lunch of een diner. De volgende activiteiten kunnen wij u aanbieden en voor u reserveren:

1.-2. Schilderworkshops 
3. Van Gogh kookworkshop
4. Wijnproeverijen
56. Workshop keramiek schilderen

Onderstaand krijgt u meer informatie over de verschillende activiteiten, tijdsduur en kosten.

Schilderworkshops
Atelier Nuenen biedt u in haar atelier schilderworkshops aan waarbij u de mogelijkheid hebt om de schilderworkshop zelf samen te stellen.
U kunt kiezen uit een grote workshop van 2 - 2,5 uur of een mini workshop van 1,5 uur.  In beide workshops kunt u kiezen voor estafette schilderen of individueel schilderen met een keuzemogelijkheid omtrent het thema.

1. Grote workshop
Duur: 2 tot 2,5 uur. Doelgroep: volwassenen. Groepsgrootte: minimaal 8 personen
Tijdens deze workshops is er een pauze met een wijntje, frisdrank, zoute koekjes en pinda's. In de pauze is er uiteraard tijd om bij elkaar te kijken en tevens is er tijd voor een rondleiding door het grote atelier waar schilders uitleg geven over hun werk. 
Kosten: € 32,50 per persoon (inclusief gemaakte materialen, koffie/thee en consumpties.

2. Mini workshop
Duur: 1,5 uur. Doelgroep: volwassenen. Groepsgrootte: minimaal 8 personen
Tijdens deze workshops staat er een candybar voor u klaar en is er een korte pauze die u kunt benutten om elkaars werk te bewonderen en/of voor een rondleiding door het grote atelier waar schilders uitleg geven over hun werk. 
Kosten: € 22,50 per persoon (inclusief materialen, koffie/thee en candybar)

Naast de tijdsduur kunt u ook kiezen uit drie soorten workshops:

A. SCHILDER-ESTAFETTE-WORKSHOP (ook zeer geschikt voor teambuilding)
Met uw gezelschap gaat iedereen deels een eigen schilderijtje schilderen terwijl dat ook deels door anderen van het gezelschap wordt geschilderd. Aan de hand van een door uzelf gekozen thema of voorbeeld dat wij u voorleggen, b.v. de zonnebloemen van Van Gogh of Van Gogh in Nuenen, gaat u aan het werk. U krijgt telkens instructies voor de volgende fase, maar dat betekent wel dat u dan verder werkt aan het doekje van uw buurman of buurvrouw. Toch bent u altijd weer in staat om op het einde het resultaat naar uw hand te zetten. De thema's van deze workshops zijn ook om te zetten naar individuele workshops.

B. Workshop: NAAR SCHILDERIJEN VAN v. GOGH.
Aan de hand van geplastificeerde uitsneden van schilderijen van v. Gogh gaan de deelnemers onder begeleiding een compositie maken, de horizon bepalen, een schilderijtje schilderen naar de penseelvoering van Vincent van Gogh. Ook het mengen van 'zijn'  kleuren komt aan de orde.  Resultaat: een door uzelf geschilderd schilderijtje,  geïnspireerd op het werk van Vincent van Gogh.

C. Workshop: IN DE VOETSPOREN VAN VINCENT VAN GOGH
Aan de hand van een hedendaagse foto gaan de deelnemers op de plek zitten van waaruit Vincent van Gogh zijn onderwerp schilderde en maken hierna hun eigen "Van Gogh - schilderij."  Resultaat: een door uzelf geschilderd schilderijtje,  geïnspireerd op het werk van Vincent van Gogh.

Zie ook: www.ateliernuenen.nl

3. Van Gogh Kookworkshop
Speciaal rondom Vincent van Gogh heeft Kookstudio John Geven een thema-kookworkshop gecreëerd. Geïnspireerd op zijn schilderijen zijn een aantal mooie gerechten uitgewerkt. De zonnebloemen, de Aardappeleters, Perenbloesem,  de Krab: dit is slechts een kleine greep uit zijn talloze schilderijen die als inspiratiebron gebruikt worden. U kunt kiezen uit een mooie 3 gangenlunch of een 5 gangendiner.
Tarieven Kookworkshops: op aanvraag
http://www.kookstudiojohngeven.nl

4. Wijnproeverijen
High Wining-arrangement Le Souris: € 32,50 p.p.
# 'High Wining' in Le Souris
# met vijf  koude en vijf warme gerechtjes
# met drie glazen bijpassende wijn

5. Workshop keramiek schilderen
Tijdens de workshop decoreert u met glazuurverf (lood- en gifvrij) een schaal of bord, dat in een echte pottenbakkersoven wordt afgebakken en vaatwasmachinebestendig is. U maakt een werkstuk waar u nog lang van zult kunnen genieten. Schilder- of tekenervaring is niet nodig. Als u zelf geen ideeën heeft, zijn er voorbeelden genoeg waar u uit kunt putten. En misschien heeft Vincent u wel geïnspireerd! De workshop duurt circa twee en half uur en wordt gegeven op een gezellige locatie in het centrum van Nuenen op loopafstand van het Vincentre. Binnen tien dagen kunnen de werkstukken worden opgehaald of op één adres worden bezorgd (tegen minimale vergoeding).
Duur: 2,5 uur
Doelgroep: volwassenen
Groepsgrootte: minimaal 5 personen, maximaal 10 personen
Kosten: €42,50 per persoon

Kijkt u ook eens bij Groepsarrangementen, LezingenLunch en Diner

Informatie, reserveringen en boekingen:
Mail: arrangementen@vgvn.nl
Telefoon: (040)-78 78 431