Workshops, proeverijen

Uw groepsarrangement met een bezoek aan het Vincentre en eventueel een rondleiding met gids langs de Van Gogh locaties, kunt u ook uitbreiden met diverse andere activiteiten en een lunch of een diner. De volgende activiteiten kunnen wij u aanbieden en voor u reserveren:

1. Schilderworkshops 
2. Van Gogh kookworkshop
3. Wijnproeverijen
4. Workshop keramiek schilderen

Onderstaand krijgt u meer informatie over de verschillende activiteiten, tijdsduur en kosten.

1) Schilderworkshops schilderen
Atelier Nuenen biedt in haar atelier drie verschillende schilderworkshops aan. U kunt kiezen uit een estafettevorm (heel geschikt voor teambuilding) en twee individuele workshop-vormen.Bij de estafettevorm schildert u als groep met hetzelfde thema. U heeft daarbij de mogelijkheid van een eigen, gezamenlijk gekozen thema. In de twee andere workshops schildert u individueel, naar voorbeeld van een van de schilderijen van Vincent van Gogh. De deelnemers krijgen begeleiding bij de kleurkeuze, het mengen van de verf en de wijze waarop je de verf aanbrengt op het doek (de toets van Van Gogh).

Voor elke workshop geldt:

Duur: 2 uur
Doelgroep: Volwassenen
Groepsgrootte:  minimaal 8, maximaal 24 personen
Kosten: € 28.50 per persoon (incl. materialen, koffie/thee/frisdrank en versnapering)

1a) Workshop 'Estafette-schilderen'
Tijdens deze workshop schilderen de deelnemers een doekje dat ze na verloop van tijd (ca 10 minuten) weer doorgeven aan de buur, die er verder aan schildert. U krijgt telkens instructies voor de volgende fase. Degene die begint met het doekje, krijgt aan het einde van de rondgang zijn eigen doekje weer terug om het verder -naar de gewenste eindvorm- af te schilderen.
De begeleider van de workshop biedt u in beginsel en afgestemd op uw groep, een thema aan. U heeft overigens ook de mogelijkheid van een eigen gezamenlijk gekozen thema.
Deze workshop leent zich uitstekend voor een teambuilding-activiteit.              

1b) Workshop 'In de voetsporen van Vincent van Gogh' Tijdens deze workshop schildert elke deelnemer aan een eigen doekje gedurende de hele sessie. U kiest uit een twintigtal voorbeelden van schilderijen van Van Gogh. Dit zijn vooral afbeeldingen uit zijn Franse periode. Qua onderwerp lopen ze uiteen van stillevens tot landschappen en zijn slaapkamer. Voor elk wat wils.
Wij helpen u bij het mengen van de kleuren en de penseelvoering van Vincent van Gogh. Het resultaat is een door uzelf geschilderd werkje, geïnspireerd door het werk van Vincent van Gogh.

1c) Workshop 'Vincent Van Gogh in Nuenen'
In deze workshop wordt gewerkt met voorbeelden van schilderijen waarin de verbinding van Vincent Van Gogh en het dorp Nuenen zichtbaar is. Het gaat hier dus om schilderijen van Vincent die op locatie in Nuenen zijn gemaakt.
De deelnemers kiezen, ieder voor zich, één voorbeeld uit de vier beschikbare voorbeelden.
Stapsgewijs bouwt u uw schilderij op, waarbij u hulp krijgt bij de keuze en het mengen van kleuren. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan de penseelvoering (de toets) van Vincent van Gogh.
Het resultaat is een door uzelf geschilderd werkje, geïnspireerd door het werk van Vincent van Gogh

Zie ook: www.ateliernuenen.nl

2. Van Gogh Kookworkshop
Speciaal rondom Vincent van Gogh heeft Kookstudio John Geven een thema-kookworkshop gecreëerd. Geïnspireerd op zijn schilderijen zijn een aantal mooie gerechten uitgewerkt. De zonnebloemen, de Aardappeleters, Perenbloesem,  de Krab: dit is slechts een kleine greep uit zijn talloze schilderijen die als inspiratiebron gebruikt worden. U kunt kiezen uit een mooie 3 gangenlunch of een 5 gangendiner.
Tarieven Kookworkshops: op aanvraag
http://www.kookstudiojohngeven.nl

3. Wijnproeverijen
High Wining-arrangement Le Souris: € 32,50 p.p.
# 'High Wining' in Le Souris
# met vijf  koude en vijf warme gerechtjes
# met drie glazen bijpassende wijn

4. Workshop keramiek schilderen
Tijdens de workshop decoreert u met glazuurverf (lood- en gifvrij) een schaal of bord, dat in een echte pottenbakkersoven wordt afgebakken en vaatwasmachinebestendig is. U maakt een werkstuk waar u nog lang van zult kunnen genieten. Schilder- of tekenervaring is niet nodig. Als u zelf geen ideeën heeft, zijn er voorbeelden genoeg waar u uit kunt putten. En misschien heeft Vincent u wel geïnspireerd! De workshop duurt circa twee en half uur en wordt gegeven op een gezellige locatie in het centrum van Nuenen op loopafstand van het Vincentre. Binnen tien dagen kunnen de werkstukken worden opgehaald of op één adres worden bezorgd (tegen minimale vergoeding).
Duur: 2,5 uur
Doelgroep: volwassenen
Groepsgrootte: minimaal 5 personen, maximaal 10 personen
Kosten: €42,50 per persoon

Kijkt u ook eens bij Groepsarrangementen, LezingenLunch en Diner

Informatie, reserveringen en boekingen:
Mail: arrangementen@vgvn.nl
Telefoon: (040)-78 78 431