Workshops, proeverijen

Uw groepsarrangement met een bezoek aan het Vincentre en eventueel een rondleiding met gids langs de Van Gogh locaties, kunt u ook uitbreiden met diverse andere activiteiten en een lunch of een diner. De volgende activiteiten kunnen wij u aanbieden en voor u reserveren:

1.-2. Schilderworkshops 
3. Van Gogh kookworkshop
4. Workshop drama
5. Wijnproeverijen
6. Workshop keramiek schilderen

Onderstaand krijgt u meer informatie over de verschillende activiteiten, tijdsduur en kosten.

Schilderworkshops
Atelier Nuenen biedt u in haar atelier schilderworkshops aan waarbij u de mogelijkheid hebt om de schilderworkshop zelf samen te stellen.
U kunt kiezen uit een grote workshop van 2 - 2,5 uur of een mini workshop van 1,5 uur.  In beide workshops kunt u kiezen voor estafette schilderen of individueel schilderen met een keuzemogelijkheid omtrent het thema.

1. Grote workshop
Duur: 2 tot 2,5 uur. Doelgroep: volwassenen. Groepsgrootte: minimaal 8 personen
Tijdens deze workshops is er een pauze met een wijntje, frisdrank, zoute koekjes en pinda's. In de pauze is er uiteraard tijd om bij elkaar te kijken en tevens is er tijd voor een rondleiding door het grote atelier waar schilders uitleg geven over hun werk. 
Kosten: € 32,50 per persoon (inclusief gemaakte materialen, koffie/thee en consumpties.

2. Mini workshop
Duur: 1,5 uur. Doelgroep: volwassenen. Groepsgrootte: minimaal 8 personen
Tijdens deze workshops staat er een candybar voor u klaar en is er een korte pauze die u kunt benutten om elkaars werk te bewonderen en/of voor een rondleiding door het grote atelier waar schilders uitleg geven over hun werk. 
Kosten: € 22,50 per persoon (inclusief materialen, koffie/thee en candybar)

Naast de tijdsduur kunt u ook kiezen uit drie soorten workshops:

A. SCHILDER-ESTAFETTE-WORKSHOP (ook zeer geschikt voor teambuilding)
Met uw gezelschap gaat iedereen deels een eigen schilderijtje schilderen terwijl dat ook deels door anderen van het gezelschap wordt geschilderd. Aan de hand van een door uzelf gekozen thema of voorbeeld dat wij u voorleggen, b.v. de zonnebloemen van Van Gogh of Van Gogh in Nuenen, gaat u aan het werk. U krijgt telkens instructies voor de volgende fase, maar dat betekent wel dat u dan verder werkt aan het doekje van uw buurman of buurvrouw. Toch bent u altijd weer in staat om op het einde het resultaat naar uw hand te zetten. De thema's van deze workshops zijn ook om te zetten naar individuele workshops.

B. Workshop: NAAR SCHILDERIJEN VAN v. GOGH.
Aan de hand van geplastificeerde uitsneden van schilderijen van v. Gogh gaan de deelnemers onder begeleiding een compositie maken, de horizon bepalen, een schilderijtje schilderen naar de penseelvoering van Vincent van Gogh. Ook het mengen van 'zijn'  kleuren komt aan de orde.  Resultaat: een door uzelf geschilderd schilderijtje,  geïnspireerd op het werk van Vincent van Gogh.

C. Workshop: IN DE VOETSPOREN VAN VINCENT VAN GOGH
Aan de hand van een hedendaagse foto gaan de deelnemers op de plek zitten van waaruit Vincent van Gogh zijn onderwerp schilderde en maken hierna hun eigen "Van Gogh - schilderij."  Resultaat: een door uzelf geschilderd schilderijtje,  geïnspireerd op het werk van Vincent van Gogh.

Zie ook: www.ateliernuenen.nl

3. Van Gogh Kookworkshop
Speciaal rondom Vincent van Gogh heeft Kookstudio John Geven een thema-kookworkshop gecreëerd. Geïnspireerd op zijn schilderijen zijn een aantal mooie gerechten uitgewerkt. De zonnebloemen, de Aardappeleters, Perenbloesem,  de Krab: dit is slechts een kleine greep uit zijn talloze schilderijen die als inspiratiebron gebruikt worden. U kunt kiezen uit een mooie 3 gangenlunch of een 5 gangendiner.

3.A Tarieven Kookworkshop 5-gangen:
(amuse | voorgerecht | tussengerecht | hoofdgerecht | dessert | koffie of thee) 
12 t/m 19 personen :  per  persoon    € 59,50 p.p.
20 t/m 29 personen :  per  persoon    € 52,50 p.p.
vanaf 30 personen :  per  persoon      € 49,50 p.p.

3.B Tarieven Lunchworkshop 3-gangen (middag):
(voorgerecht | hoofdgerecht | dessert)
15 t/m 29 personen :  per  persoon    € 34,50 p.p.
vanaf 30 personen :  per  persoon      € 29,50 p.p.

De kookworkshop arrangementen zijn exclusief dranken. We hebben hiervoor de volgende mogelijkheden:

3.C Optie 1:
Drank op nacalculatie:
Frisdrank € 1,90 per consumptie
Bier € 1,90 per consumptie
Wijnen per geopende fles vanaf € 18,50

3.D Optie 2:
Drankarrangement € 17,50 p.p.
(onbeperkt fris, bier en onze geselecteerde huiswijnen). Uitsluitend voor de gehele groep te boeken.

3.E Optie 3:
Wijnarrangement € 30,- p.p.
(bij iedere gang een passende wijn, onbeperkt frisdrank en bier). Uitsluitend voor de gehele groep te boeken.

3.F Optie 4:
Exclusive Topwijnarrangement € 40,- p.p.
(bij iedere gang een bijzondere mooie wijn uit onze selectie, onbeperkt frisdrank en bier). Uitsluitend voor de gehele groep te boeken.

http://www.kookstudiojohngeven.nl/

4. Workshop Drama
Tijdens deze workshop krijgt u allerlei oefeningen die betrekking hebben op Drama (toneel) en evt. beweging en dans (in overleg). De oefeningen hebben een heel uitlopend karakter en worden alleen of met de groep gedaan. Muziek is een belangrijk onderdeel, zeker in de bewegingsgedeelten. Aan het einde van de workshop kan een presentatie gegeven worden. De bedoeling is in een paar uur met veel gezelligheid samen met toneel en evt met muziek en dans bezig te zijn.
Duur: 3 uur
Doelgroep: volwassenen
Groepsgrootte: minimaal 12 personen, maximaal 24 personen
Kosten: € 25 per persoon (inclusief koffie, thee en bonbons)
www.jollyjumpers.org

5. Wijnproeverijen
High Wining-arrangement Le Souris: € 29,50 p.p.
# 'High Wining' in Le Souris
# met vijf  koude en vijf warme gerechtjes
# met drie glazen bijpassende wijn

6. Workshop keramiek schilderen
Tijdens de workshop decoreert u met glazuurverf (lood- en gifvrij) een schaal of bord, dat in een echte pottenbakkersoven wordt afgebakken en vaatwasmachinebestendig is. U maakt een werkstuk waar u nog lang van zult kunnen genieten. Schilder- of tekenervaring is niet nodig. Als u zelf geen ideeën heeft, zijn er voorbeelden genoeg waar u uit kunt putten. En misschien heeft Vincent u wel geïnspireerd! De workshop duurt circa twee en half uur en wordt gegeven op een gezellige locatie in het centrum van Nuenen op loopafstand van het Vincentre. Binnen tien dagen kunnen de werkstukken worden opgehaald of op één adres worden bezorgd (tegen minimale vergoeding).
Duur: 2,5 uur
Doelgroep: volwassenen
Kosten: €42,50 per persoon

Kijkt u ook eens bij Groepsarrangementen, LezingenLunch en Diner

Informatie, reserveringen en boekingen:
Mail: arrangementen@vgvn.nl
Telefoon: (040)-78 78 431