Educatie

logo-eb-rood-groot-compleet-vingerafdruk-en-tekst.jpg

 

 

 

Museumschatjes is een jaarlijks terugkerende campagne van Erfgoed Brabant, tijdens een vaststaande periode: in 2017/2018 van 2 oktober tot en met 9 februari. 
Het Vincentre is een van de deelnemende musea. 

Reserveren Vincentre: zie beneden onder Arrangementen scholen.
Aanmelden scholen voor Museumschatjes, klik hier   

 

Voor Basisscholen
Kom met je klas naar Nuenen en treed ook in de voetsporen van Vincent van Gogh! Tijdens een klassenbezoek in het Vincentre beleef jij nu wat Vincent toen beleefde in Nuenen. Door middel van een audiovisuele tour in ons Van Gogh museum leer je veel over het leven en werken in de Nuenense periode van deze beroemde kunstschilder!. Bovendien hebben we een leuke buitenspeurtocht voor jullie samengesteld met interessante vragen en tekenopdrachten. Je zult zien: Nuenen is een uniek openluchtmuseum.

Tot ziens in Van Gogh Village Nuenen! 

Kom met je klas naar Nuenen en treed ook in de voetsporen van Vincent van Gogh! Tijdens een klassenbezoek in het Vincentre beleef jij nu wat Vincent toen beleefde in Nuenen. Door middel van een audiovisuele tour in ons Van Gogh Centrum leer je veel over het leven en werken in de Nuenense periode van deze beroemde kunstschilder! We hebben ook een leuke buitenspeurtocht voor jullie schoolbezoeken samengesteld met interessante vragen en tekenopdrachten. Nuenen is dan een uniek openluchtmuseum.
Extra: we hebben nu 15 iPads met de van Gogh app "Explore Vincent", een speciale "Van Gogh Brabant applicatie" voor groep 7 en 8, klaar liggen om mee te werken. Deze is gerealiseerd door het Samenwerkingsverband Van Gogh in Brabant.
Tot ziens in Van Gogh Village Nuenen!

 Informatiefolder voor het Basisonderwijs (prijzen zijn gewijzigd)

 


Voor Voortgezet Onderwijs

Heb je een themaweek, kunstproject of een CKV/geschiedenis project ? Denk dan eens aan Vincent van Gogh, onze beroemdste Nederlandse kunstschilder uit de 19e eeuw! Vincent van Gogh heeft twee jaar in Nuenen gewoond en gewerkt. Met audiovisuele middelen krijg je een aansprekend verhaal over Vincent van Gogh te horen, te zien en te voelen. Ook om de buitenroute te fietsen of te lopen in het Van Gogh Village Nuenen hebben wij een speciaal informatieboekje middelbare scholierenbezoek gemaakt: 'In de voetsporen van Vincent van Gogh'. Hiermee kun je zelfstandig of met de klas aan de slag voor je schoolproject cultuur.

Indien je buitenlandse gasten krijgt is het interessant om het Vincentre  te bezoeken: de audiovisuele rondleiding is in 8 talen te beluisteren! Bovendien kunnen  leerlingen uit andere landen de informatiezuilen buiten met teksten en audiofragmenten in het Engels lezen en beluisteren.

Tot ziens in Van Gogh Village Nuenen!
 

Informatiefolder voor het Voortgezet Onderwijs (prijzen zijn gewijzigd)Extra voor alle leerlingen
1. Je kunt met een gids een rondwandeling doen van ca. 1 uur door het centrum van Nuenen. Dan leer je nog veel meer over het leven van Vincent in Nuenen.
2. Wil je meer zien in Nuenen? Dan kun je ook een bezoek brengen aan één van de molens in Nuenen.
3. Ga na je bezoek aan het Vincentre lekker buiten aan de slag met een tekenopdracht, bijvoorbeeld bij het Van Goghkerkje of in het Park.
4. Bezoek de beeldengroep De Aardappeleters in het Park, tegenover de kerk. Er staat een extra stoel, zodat je bij de Aardappeleters kunt gaan zitten!

 

Toegangsprijzen (actueel)

• Leerlingen t/m 17 jr., bezoek aan het Vincentre: € 3,25 per leerling
• Leerlingen t/m 17 jr., bezoek aan het Vincentre en wandeling met gids door het Open Lucht Museum: € 5,25 per leerling
• Leerlingen t/m 17 jr., speurtocht of informatie boekje Open Lucht Museum: € 2,00 per leerling 

Voor meer informatie en reservering schoolbezoeken kunt u contact opnemen met:

Arrangementen scholen:
Hans Mets: email educatie@vgvn.nl  
Aanvragen bij voorkeur per email: educatie@vgvn.nl  U kunt ook informeren aan de balie in het Vincentre.

Educatie nieuwsbrief aanvragen klik hier

15-12-2011 TV uitzending Het Klokhuis - Canon - Vincent van Gogh

Op En toen.nu links naar websites Vincent van Gogh
Op En toen.nu Vincent van Gogh - Beeld en Geluid - Vincents kleuren
Op En toen. nu YouTube Canonclip 33 Vincent van Gogh (VO)

 Gast in de klas

Teleac filmopname bezoek in kader uitwisselings programma Stabrecht College en Tsjechische studenten 

Klas op bezoek in Vincentre in het kader van een cultuurproject:

Collage educatie.jpg