KunsT met ‘n grote T terug van weggeweest!

23-09-2017

LED-scherm Kunst met een grote T 1 (005).jpgIn het weekend van 23 en 24 september is het centrum van Nuenen het decor van een heel bijzondere kunstroute. Zo'n 40 inwoners geven in hun vaak monumentale of bijzondere panden een podium aan ruim 60 lokale kunstenaars, die zo hun creativiteit in allerlei kunstvormen aan het publiek kunnen laten zien. 

KunsT met een grote T was een succesvol en drukbezocht evenement dat in 2014 voor het laatst is gehouden. De editie van 2016 is vervallen, waarop Rotary Nuenen in 2017 het initiatief heeft genomen om het nieuw leven in te blazen. De organisatie heeft er een muzikale component aan toegevoegd: afgelopen voorjaar werden in Galerie 't Weefhuis en de Clemenskerk gelijktijdig mooie concerten gegeven door Nuenense muzikanten, omringd door kunstwerken van Nuenenaren die veelal ook in september zullen exposeren.  

Nieuw dit jaar is de veiling die Rotary Nuenen organiseert met werken van de deelnemende kunstenaars. De opbrengst gaat naar Stichting Leergeld Nuenen met het doel kinderen een kans te geven actief bezig te zijn met cultuur. De te veilen werken zijn tijdens KunsT met een grote T te bezichtigen in Het Klooster, en online te bekijken op de website. Bieden kan zowel online als op 23 en 24 september in Het Klooster. 

Het enthousiasme is groot! Er zijn kunstwerken te bewonderen in veel verschillende disciplines: beelden, schilderijen, poëzie, fotografie, sieraden, aardewerk, textiel, etc.. Ben je benieuwd wie er voor de dag komt met zijn of haar kunstzinnige expressie? Een overzicht van deelnemers en meer informatie is te vinden op: http://www.kunstmeteengrotet.nl/

plattegrond_Kunst_met_een_grote_T _Nuenen.jpg