Nieuw in Vincentre: ....Ontdek Vincent-tafel....

20-04-2018

Ontdek Vincen tafel DSC09121.JPG

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
'Ontdek Vincent'-tafel. Niet ieder voor zich, maar juist gezellig samen

Snel na de introductie van de iPad had het Vincentre in 2011 al een 20-tal stuks in huis. Met daarop de speciale app Explore Vincent. Een mooie combinatie van de nieuwste techniek met een educatief element om Vincent van Gogh op een speelse wijze beter te leren kennen.
Nu zijn de iPads versleten, ze werken niet meer, het nieuwe is er al lang vanaf, en iedereen heeft een smartphone.
Tijd voor een andere techniek, met opnieuw een hoog educatief gehalte. Voor jong en oud is er nu de 'Ontdek Vincent'-tafel. Donderdag 19 april 2018 hebben de Vrienden van het museum deze tafel officieel aan het Vincentre overhandigd.

"Deze tafel nodigt heel erg uit om er met z'n allen omheen te gaan staan. Dat valt direct op, en is tegelijk het grote verschil met de iPads vroeger. Toen ging ieder voor zich met een iPad aan de slag. En nu is dat met meerdere personen tegelijk. Lekker gezellig, en we communiceren weer met elkaar in plaats van met een apparaat", zegt Jan Kees Lemkes, die als voorzitter van de stichting Van Gogh Village Nuenen de 'Ontdek Vincent'-tafel officieel in ontvangst nam van de Vrienden.

Voorzitter Wim Monté van De Vrienden organiseerde een heel team vrijwilligers om te zorgen dat er weer van alles te leren valt over Van Gogh. Soms op serieuze wijze, soms in de vorm van spelletjes. Het gaat bijvoorbeeld over de stamboom, schilderijen, tijdlijn, locatiespel en de pastorietuin. Maar ook een memoryspel, puzzel en quiz ontbreken niet. "Je bent al gauw een kwartier bezig als je alle onderwerpen wilt doen. Spelenderwijs leer je een heleboel. Je maakt kennis met, je speelt mee, je test je kennis en je verdiept jezelf. Omdat iedereen dagelijks met een computer, iPad of telefoon omgaat, kan je ook met deze tafel direct aan de slag. Een gebruiksaanwijzing is helemaal niet nodig", zegt Wim Monté.