Nog 1 keer het Van Gogh Panoramaschilderij. Daarna te koop.

30-09-2017

Acht jaar geleden werd het complete Panoramaschilderij geëxposeerd naast het Van Goghkerkje in Nuenen. Kunstenaars uit Nuenen en omgeving maakten een chronologisch beeld van het leven en werk van Vincent van Gogh, afgebeeld op 45 doeken met een totale lengte van 90 meter. Een deel van dit levenspanorama is nu nog te zien in de etalages op de Berg. Maar de afzonderlijke schilderijen worden verkocht. Met de opbrengst wil het Vincentre de jeugd het levensverhaal van Vincent vertellen, op een wijze die helemaal past in hun tijd en wereld.

Het was in het weekend van 17 mei 2009. Duizenden mensen liepen langs de 45 schilderijen, die het complete verhaal van Vincent tonen, van zijn geboortehuis in Zundert tot het graf in Auvers-sur-Oise.

Nog één keer is dit complete levenspanorama te zien. Dat gebeurt in het weekend van zaterdag 30 september en zondag 1 oktober. De locatie is het winkelpand op Berg 7. Open van 12.00 tot 17.00 uur.

Te koop, goede doel
Alle schilderijen zijn te koop voor € 450,= per stuk. Met de opbrengst wil het Vincentre een multimediale tafel met een groot multitouch scherm kopen. Op deze geheel eigentijdse wijze wordt de jeugd meegenomen in het levensverhaal van Vincent. Ze zien afbeeldingen van schilderijen, foto's, video's en games en leren hem zo beter kennen.

Voor het volledige overzicht van alle beschikbare Panoramaschilderijen kijk hier

Schilderij 1.jpg  Schilderij 2.jpg  Schilderij 3.jpg