Salon Van Gogh 30 maart 2017: Volgeboekt!

30-03-2017

header salon van Gogh.JPG

 

 

 

 

 

 

 
Het leven vieren van Vincent van Gogh, dat doen we als Van Gogh Brabant & Vincentre graag. Wij organiseren daarom op 30 maart, de verjaardag van de schilder, Salon van Gogh. Salon van Gogh is een jaarlijks terugkerende talkshow met een actuele kijk op kunst, cultuur en de hedendaagse betekenis van Van Gogh voor Brabant. Dit jaar in Van Gogh Village Nuenen bij de Watermolen van Opwetten.


Programma

19.30 Ontvangst Salon Van Gogh met koffie & thee

20.00 Start Salon Van Gogh met Cornald Maas

Verleden en erfgoed met o.a. Axel Rüger en Herman Pleij

Inspiratie in het heden met The making of Loving Vincent, de eerste geschilderde animatiefilm ter wereld, door producenten Hugh Welchman en Dorota Kobiela van het Oscar-winnende productiehuis Breakthru Films

Toekomst en ambities rondom cultureel erfgoed Van Gogh met Andrée van Es en Vincent Bijlo

Afsluiting door Bart de Boer: kansen voor de regionale economie

21.30 Napraten tijdens de borrel met culinaire verrassingen.

Kaarten voor deze inspirerende talkshow kunt u bestellen via de link hieronder. De entree bedraagt €65 per persoon. Dit is inclusief de toegang tot de salon en de ontvangst in de Watermolen van Opwetten. De kaarten voor het arrangement met Vincentre en De Lindehof zijn ook via de link hieronder te bestellen. 

Kaarten bestellen klik hier


Arrangement

Voorafgaand aan Salon Van Gogh biedt Restaurant De Lindehof** een driegangen diner aan, inclusief begeleidende wijn. Dit exclusieve Van Gogh-menu, toegangskaart voor Vincentre, Salon Van Gogh en vervoer van De Lindehof** naar de Watermolen van Opwetten en retour, kunnen we u aanbieden voor €185,00 per persoon.


Programma inclusief arrangement

16:00 Bezoek aan Vincentre

17:00 Sprankelend diner in Restaurant De Lindehof **

19:00 Vervoer naar de Watermolen van Opwetten

20:00 Aanvang Salon Van Gogh

23:00 Vervoer terug naar Nuenen

Kaarten bestellen klik hier

Watermolen Opwetten-PaulRaatsdsc_light.jpgWatermolen van Opwetten

Salon Van Gogh vindt plaats in de Watermolen van Opwetten. De molen is gelegen op een landgoed aan de oevers van de kleine Dommel. De historie van de watermolen gaat ongeveer duizend jaar terug. Mogelijk dateert hij uit de elfde eeuw en is hij gebouwd door monikken van de abdij van Sint-Truiden. De korenmolen heeft het grootste waterrad van Nederland. Vincent van Gogh, die van 1883 tot 1885 in Nuenen verbleef, tekende en schilderde de watermolen. Tegenwoordig is de Watermolen van Opwetten een gastvrije een sfeervolle horecagelegenheid.