Recordaantal bezoekers Vincentre in 2015

10-02-2016

Kuoni groep bezoek 27 maart 2015.pngRuim 26.000 bezoekers in Vincentre! Dat is 40% meer dan in ons topjaar 2011, en zelfs 70% meer dan in 2014. Het Van Goghjaar 2015 heeft ons veel gebracht. In het pand Nune Ville, met daarin de tentoonstelling The Vincent Affair en veel culturele activiteiten, konden we bijna 10.000 bezoekers verwelkomen.
Successen om trots op te zijn. Maar ook het moment om te kijken waar we staan. Enerzijds hebben we de nodige ambities (zoals het permanent inrichten van het bijzondere pand Nune Ville); anderzijds staan we als vrijwilligersorganisatie elk jaar weer voor de uitdaging om de exploitatie van onze stichting Van Gogh Village Nuenen rond te krijgen.
Wij vinden het fijn om u in 2016 terug te zien in Nuenen!

 

Vincentre Ondernemer van het jaar 2015.jpgDirecteur Vincentre: Ondernemer van het Jaar 2015
Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van het Ondernemers Contact Nuenen op 4 januari is bekend gemaakt dat Simone van der Heiden, directeur Vincentre, verkozen is tot Ondernemer van het Jaar 2015. De jury koos voor haar vanwege de wijze waarop zij in 2015 met 150 vrijwilligers en met lokale en regionale partijen het Vincentre en Nuenen nationaal en internationaal op de kaart heeft gezet.

 Ondernemer vh jaar Award 2.pngVrijwilligersorganisatie zonder subsidies
Simone van der Heiden is trots op haar titel van Ondernemer van het Jaar. Supertrots. Dat heeft een speciale reden. "Wij zijn een organisatie met 150 vrijwilligers, die zonder langdurige subsidies en sponsoring toch het hoofd financieel boven water houdt. Dat valt niet altijd mee. Gelukkig is niets teveel voor onze vrijwilligers. Zeker in 2015 hebben we veel van hen gevraagd. Dan ben ik er supertrots op dat wij met z'n allen tot Ondernemer van het Jaar zijn uitgekozen!"
 


Wilt u Simone en de vrijwilligers steunen? Word dan Vriend van de stichting Vrienden van Vincent van Gogh en Nuenen. Elke financiële bijdrage wordt zeer gewaardeerd. Klik  hier om vriend te worden.

Domineeshuis even in de steigers.JPGDomineeshuis even in de steigers
Midden in de winter was het niet de buitenschilder, die een volledige stellage van steigers om het domineeshuis plaatste. Al snel bleek dat de dakgoten aan vernieuwing toe zijn. Binnenkort is alles weer als vanouds.
Vijver met ijsvogel.jpgVijver achter het domineeshuis
De natuur in Nuenen heeft Vincent menig keer geïnspireerd. Zo heeft hij in de tuin achter het domineeshuis ruim 30 werken gemaakt. Eén daarvan is de pentekening uit 1884 waarop duidelijk de vijver met een ijsvogeltje en de toren van de H. Clemenskerk te zien zijn. Dat beeld was de laatste jaren voor bezoekers nauwelijks nog te zien, omdat het achterste deel van de tuin jarenlang niet was onderhouden.
Vorig jaar is met uiterste voorzichtigheid en respect een begin gemaakt met de restauratie van de vijver en de tuin er omheen. Dominee Christine Crouwel knipte in mei 2015 een gat in de heg, zodat bezoekers nu weer zien wat Vincent toen inspireerde. Het daar geplaatste perspectiefraam vertelt daarbij zijn eigen verhaal.
Binnenkort wordt met een extra leemlaag de waterstand in de vijver verhoogd. En met de reconstructie van het verdwenen tuinhekje heeft Nuenen er weer een mooie Van Goghlocatie bij.