Apps

Klein logo Vincent's streken.JPGApp 'Van Gogh's streken'

Diverse fiets- en wandelroutes op de smartphone die de aanwezige toeristische hotspots met elkaar verbinden.

Door middel van filmpjes, geluidfragmenten en augmented reality is de route echt te beleven. Ontdek de mooie dorpen in de gemeenten Geldrop-Mierlo, Heeze-Leende en Nuenen. De app is gratis te downloaden, de verschillende routes in de app zijn te koop.

Rabobank Dommelstreek is initiatiefnemer van het platvorm Samen Vitaal, dat tot doel heeft het versterken van de vitaliteit van de regio. Samen met de gemeenten Geldrop-Mierlo, Heeze-Leende, Nuenen en waterschap De Dommel hebben Frans Broos en Simone van der Heiden vanuit hun toeristische betrokkenheid bij de gemeenten een nieuw, aantrekkelijk product in de markt gezet.
Dit product heeft als doel recreatie, economische groei en vitaliteit te stimuleren. Veel plaatselijke ondernemers participeren graag mee en trakteren de recreant op aantrekkelijke aanbiedingen via de aanbiedingenpagina in de app.

Beleef de natuur en cultuur onderweg en maak via de app, Van Gogh's streken, kennis met de bewoners, heide, bossen en geschiedenis van deze gemeenten. Ga samen met een inwoner van weleer of van nu op pad door dit stuk prachtig Brabants landschap. Download "Van Gogh's streken" in de App Store of Google Play Store en stap op de fiets.

 

Schermafdruk Explore Vincent.jpgApp Explore Vincent. 'Swipen' door het leven van Vincent van Gogh  

De app 'Explore Vincent' bevat animaties, games en veel historische feiten, waardoor je alles te weten komt over het turbulente leven van Vincent. Zijn kinderjaren in Zundert, zijn schooltijd in Tilburg, het begin van zijn kunstenaarschap in Etten-Leur, zijn mislukte liefdes en artistieke 'explosie' in Nuenen en zijn verblijf op vele andere plekken in binnen- en buitenland. Via zijn werk, zoals de Brabantse 'Aardappeleters', kun je zijn ontwikkeling als schilder volgen. Je ontdekt op een speelse manier de tijd en de inspiratiebronnen van Van Gogh. Zes uitdagende games maken de app compleet.

'Explore Vincent' is een initiatief van Van Gogh Brabant, dat meer bekendheid wil verwerven voor het levensverhaal van Vincent van Gogh. Op de vijf Van Gogh-locaties in Brabant kunnen scholen en groepen gebruik maken van iPads met de app.

De app is in het Nederlands en in het Engels verkrijgbaar in de App Store van Apple : http://itunes.apple.com/be/app/explore-vincent/id467376275?l=nl&ls=1&mt=8

Bekijk trailer Explore Vincent onder op deze pagina.

 
Layar DSC02724.JPGApp wandelen door Nuenen

Dat kan met de Van Gogh Brabant Layar app. Deze app navigeert ons naar alle locaties die Van Gogh geschilderd heeft, toont het schilderij en geeft een uitgebreide beschrijving.

Downloaden van de Van Gogh Brabant Layar app: ga naar Layar, ga naar Geo Layers (voor locatie gebonden informatie), zoek Van Gogh Brabant, en bepaal zelf de afstand tot de verst verwijderde locatie (bijvoorbeeld 500 meter of 1,5 km).

Binnen de kortste keren komen alle belangrijke locaties in beeld. Op verzoek brengt de app ons naar de gekozen locatie en geeft daar uitgebreide informatie in tekst, beeld en soms zelfs in spraak.

QR-codes
Quick Response (QR) codes zijn een soort barcodes, die we terugvinden op 12 informatiezuilen. Inscannen met de smartphone geeft dezelfde informatie als voor de Van Gogh Brabant Layar: tekst, beeld en soms zelfs spraak.

Deze Van Gogh Brabant Layar app geeft ook informatie over de andere Van Gogh erfgoedlocaties in Noord-Brabant: Zundert, Breda, Tilburg, Etten-Leur. 

 
Klein logo VVV.JPGVVV Vrijetijdsapp

Vanaf nu kunnen de bezoekers én bewoners relevante en actuele vrijetijdsinformatie raadplegen via hun mobiele telefoon. De app is ontwikkeld om de vraag "wat is er op dit moment hier te doen?" te kunnen beantwoorden, Vandaar dat de app volledig geo-codeerd is.  Dus, één keer de VVV-app downloaden en je hebt uit & thuis altijd de meest actuele vrijetijdsinformatie bij de hand. Dowloaden van de Apple app store. Voor de Android versie klik op Google play store