Van Gogh - Roosegaarde fietspad

VIN034_LED scherm_Roosegaarde_3.jpgSterren in het asfalt, die ook nog eens licht geven in het donker. Nog nooit was een fietspad zo romantisch. Alsof het een Zuid-Franse sterrenhemel is, zoals alleen Vincent van Gogh die kon schilderen. Absoluut de moeite waard om te komen kijken!

Overdag nemen ze licht op en geven het 's avonds weer af. Duizenden fonkelende steentjes zijn als fragmenten van het Van Goghschilderij The Starry Night in het asfalt verwerkt. Zo ontstaat er een subtiel spel van licht en poëzie. Dat is het resultaat als twee kunstenaars elkaar 'ontmoeten' in de omgeving waar Van Gogh vroeger woonde en waar Roosegaarde nu met zijn techno-poëzie een bijzondere beleving creëert voor de bezoeker.
Starry Night paint.pngZelf fietsen met de eigen fiets
Achter op de eigen auto of met de trein naar Eindhoven (€ 6,- extra voor de fiets). Naast het fietsen over dit sprookjesachtige fietspad is het zeker de moeite waard om een complete Van Gogh-ervaring mee te maken.

Zelf fietsen: fiets huren
Op Station Eindhoven zijn fietsen te huur. Huurprijs per dag is € 7,50. Identiteitsbewijs tonen en € 100,= borg (contant) betalen. Bij inleveren van de fiets krijg je de € 100,= borg weer terug. Tot 01.00 uur 's nachts is de fietshuur open. De fietshuur is bemand; zij kunnen u op weg helpen.

Met de auto
Parkeren op de carpoollocatie bij de kruising van de Wolvendijk en de A270.

Met openbaar vervoer
Buslijn 6 vanaf Eindhoven Station. Uitstappen bij halte Koudenhoven, en dan nog 600 meter oostwaarts lopen.

Locatie fietspad
Het fietspad ligt in het oostelijk deel van Eindhoven, tussen de Opwettense Watermolen, Wolvendijk in Nuenen en de Collse Watermolen, Loostraat in Eindhoven.
Met de fiets: ongeveer 15 minuten vanaf Station Eindhoven.


Complete Van Gogh-ervaring

Pas in het donker zijn de duizenden steentjes goed zichtbaar. Overdag is het een gewoon fietspad, en onderdeel van de Van Gogh Fietsroute. Een routeboek is te koop in het Vincentre. Klik hier voor de kaart.

Voor een complete Van Gogh-ervaring is een dagje fietsen in de omgeving van Nuenen een ideale beleving. Bezoek het museum Vincentre, bekijk in de directe omgeving het Van Goghkerkje, het domineeshuis, pand Nune Ville, het kostershuisje en fiets daarna bijvoorbeeld de Molenroute (ca. 25 kilometer). Deze route brengt ons langs alle molens die Van Gogh in de buurt van Nuenen heeft geschilderd. In het centrum van Nuenen is het goed toeven met allerlei horeca rond het Park. Of bij het restaurant De Watermolen van Opwetten, dat op 300 meter van het Van Gogh-Roosegaarde fietspad ligt. 's-Avonds wacht ons dan het sprookjesachtige fietspad.
Te moe om naar huis te rijden? Boek dan een kamer in Auberge Vincent, in het centrum van Nuenen aan het Park.
Nadat we alles gezien en ervaren hebben, kunnen we met recht zeggen dat je niet dichter bij Van Gogh kan komen dan in Nuenen…

Alvast in de sfeer komen van een fietstocht in de omgeving van Nuenen? Bekijk dan dit filmpje.

Adobe pdf icon.jpg Klik op het icoontje om de folder Van Gogh-Roosegaarde fietspad te openen.

Klik hier voor een interview met Daan Roosegaarde.

Klik hieronder voor videobeelden Van Gogh-Roosegaarde fietspad: