Van Gogh locaties

Van Gogh locations map.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op de website http://www.vangoghlocations.com/ vindt u de landkaart van Europa met veel interessante informatie over Vincent van Gogh. Als gebruiker van deze kaart kunt u zelf verschillende keuzes maken. Bijvoorbeeld "Woon-Werkplaats" of "Verblijfplaats", waar veel locaties worden getoond die voor Vincent in zijn leven belangrijk zijn geweest. Gekleurde 'punaises' maken deze plaatsen zichtbaar, verdeeld over Nederland, België, Engeland en Frankrijk.
Vincent was in zijn tijd al een vroege Europeaan! 

Interactief
Als u op een bepaalde locatie klikt, verschijnt een schermpje met daarin informatie en vaak ook een of meer foto's van die plaats. Naast de hierboven genoemde kaarten kunt u ook kiezen voor de selectie "Museum". Dan verschijnt een kaart met alle informatiecentra en musea in Europa waar werk van Vincent van Gogh wordt tentoongesteld. U kunt via een link gemakkelijk doorklikken naar de website van het desbetreffende museum. Met selectie "Overig" zijn bijvoorbeeld alle monumenten en standbeelden te vinden van Vincent van Gogh in geheel Europa. Als u kiest voor "Schilderlocatie" komen locaties in beeld waar nu nog goed is te zien wat Vincent in zijn tijd zag… Compleet met foto's!

Steeds uitgebreider
De locaties en informatie op deze kaart worden voortdurend uitgebreid!
De makers van de kaart stellen het op prijs als gebruikers eventuele opmerkingen en aanvullingen doorgeven. Dat kan het gemakkelijkst via het formulier onder de link 'Contact' op de homepage van http://www.vangoghlocations.com/. Op deze manier wordt de informatie alleen maar beter.

http://www.vangoghlocations.com/ heeft nu ook een Engelse en een Franse versie.

Adobe pdf icon.jpgKlik op het icoontje voor meer informatie over de gebruikte bronnen.