Toeristische attracties

Nuenen heeft voor jong en oud nog veel meer te bieden om 1 of meerdere dagen gezellig te verblijven.

Salon Nune Ville
In Nune Ville woonde Margot Begemann, Vincents grote liefde. Dit prachtig gerestaureerde 19e-eeuwse pand is elke zaterdagmiddag te bezichtigen en op verzoek op andere dagen. Voor actuele openingsdagen: zie website.De eigenaresse laat de salon zien met schilderijen van Vincents schildervrienden uit Den Haag en Nuenen. Op zolder vind je de originele dienstbodekamers uit de 19e eeuw. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd op zolder ook de Joodse jongen Jaap verborgen gehouden. Een villa met vele verhalen.
Berg 24,
5671 CC Nuenen
http://www.salonnuneville.nl/

Theater Het Klooster
Was het vroeger inderdaad een klooster, nu treft u er het culturele centrum en theater aan. Binnen ziet u nog veel oude elementen terug en dat in combinatie met de moderne vormgeving van het interieur.
Park 1,
5671 GA Nuenen
Tel: (040)-2843399
http://www.kloosternuenen.nl

Lekker beesten in Dierenrijk
Kinderen genieten van Olifanten, ijsberen, tijgers en zeehonden, maar proberen ook te lopen als een ooievaar, op een stok te zitten als een kip of te klimmen als een steenbok. Dagelijks zijn er voederpresentaties.
Baroniehei
Nuenen
www.dierenrijk.nl

Golfbaan De Gulbergen
Op het Landgoed Gulbergen liggen een 18 holes par 70 baan (lengte 5.655 meter) en de 9 holes par 62 Old Course baan (lengte 3.320 meter, gemeten over 18 holes). Deze uitdagende banen worden gekenmerkt door de vele waterhindernissen met aflopende oevers. De Sprookjesbaan heeft enkele holes waarvan de afslagen op 'de berg' gelegen zijn; lastig maar uniek tegelijk.
Heiderschoor 26,
5731 RG   Mierlo
Tel: (0492)-59 24 55
www.golfclubdegulbergen.nl

Kwekerij en Tuinen De Walburg
Laat je verwelkomen en verwennen door de schoonheid en natuurlijkheid van de tuinen van De Walburg. Bij een rondleiding wordt uitgebreid ingegaan op de historie van 'De Walburg' en het "hoe en waarom" van de toegepaste planten. Dit duurt ongeveer een uur en kan afgerond worden met een kopje koffie of thee. Een rondleiding kost incl. koffie/thee € 5,00 p.p. bij een minimum deelname van 12 personen. Eventueel kan men met een bescheiden gezelschap (max. 15 personen) zelf een rondgang maken door de tuinen, zonder rondleiding dus.
http://www.dewalburg.nl/

Laco Strandbad Nuenen
Op een warme dag volop genieten van zon, water, strand, zwemmen, waterfietsen, kanoen en midgetgolf: wat wilt u nog meer? Een beetje verscholen tussen de bossen heeft het strandbad een heel eigen sfeertje.
Enodedreef 3,
5674 TG Nuenen
www.laco.eu/nuenen-strandbad-nuenen

Kinderboerderij Weverkeshof
Er is altijd wat te doen op deze dorps- en kinderboerderij. Natuurlijk zijn er allerlei dieren, maar ook diverse tuinen. In de boerderij zijn ook een huiskamer en een winkeltje. En als Sinterklaas in Nederland is, slaapt hij op deze boerderij.
Jhr. Hugo van Berckellaan 5,
5671 CH Nuenen
Tel: (040)-2838772
www.weverkeshof.nl

Midgetgolf
Bij Midgetgolfclub De Afslag kunt u terecht voor een gezellig rondje midgetgolf. Bij slecht weer en gedurende de wintermaanden is de baan gesloten. Openingstijden: maandag, woensdag, donderdag, zaterdag en zondag van 13.30 tot 17.00 uur. Dinsdag en vrijdag gesloten (reserveren evt. mogelijk). De kosten per rondje zijn: volwassenen € 2,50, kinderen: € 2,00
www.mgcdeafslag.nl

Speeltuin De Kievit
Babyschommel, zandbak, glijbanen, draadklimcircus, zweefmolen, trampoline, trapveldje en nog veel meer; 40 toestellen in totaal. Voor kinderen van 1 tot 12 jaar. Geopend op woensdag-, vrijdag-, zaterdag- en zondagmiddag van 13.30-17.30 uur.
Kerkstraat 10, 
5671 GP Nuenen
www.speeltuin-dekievit.nl

Zwembad De Drietip
Dit multifunctionele Laco sportcentrum heeft o.a. een zwembad, fitnesscentrum met airco, squashbanen, sauna en Turks stoombad, zonnebank, sportcafé, fysiotherapie, schoonheidssalon en ruime parkeergelegenheid.
Sportlaan 4-6,
5671 GR Nuenen
Tel: (040)-283 29 70
www.laco.eu/nuenen-de-drietip

Kunsthandel - Lijstenatelier Art Dumay/Foederer
Bij kunsthandel Art Dumay kunt u genieten van een ruime collectie klassieke (19e en 20e eeuw) en moderne kunst, maar ook van oude ambachtelijke werkzaamheden aan kunstwerken.  In het lijstenatelier worden op ambachtelijke wijze lijsten gemaakt en olieverfschilderijen gerestaureerd. Neem een kijkje in het lijstenatelier bij uw wandeling lang de Van Gogh lokaties.
www.artdumay.nl

Windmolen De Roosdonck
Op grote afstand ziet u de "Roosdonck" op zaterdagen al draaien. Een prachtig gezicht. De molen is dan van 10.00 tot 15.00 uur geopend. In de winkel zijn ook diverse producten te koop: van tarwevolkorenmeel, tarwebloem, roggemeel, tarwezemelen tot pannenkoekenmeel. En nog veel meer.
Gerwenseweg 2,
Tel: (040)-2836379.
www.roosdonck.nl

De Collse Watermolen
Deze watermolen is gelegen in het natuurgebied De Zegge op de grens van Nuenen en Eindhoven. Vincent van Gogh schilderde deze molen in 1884. Elke zaterdagochtend van 9.30 tot 12.30 uur is de molen in bedrijf en voor het publiek geopend. U koopt hier ambachtelijke producten van de molen. Op afspraak is de molen ook op andere tijden te bezoeken.
Collseweg 1,
5674 TR Nuenen
Tel: (040)-2815016 (dhr. Jan Vogels)
collsemolen.dse.nl

De Watermolen van Opwetten
Deze watermolen is gelegen aan de Kleine Dommel in Nuenen. Vincent van Gogh schilderde deze molen in 1884. 
Opwettenseweg 203,
5674 AC Nuenen
De Watermolen van Opwetten 
Opwettense Watermolen
9-09-2012 Video officiële (her)opening van de Opwettense watermolen

De Put groepsarrangementen: een gezellige tocht op een trapkar of step.
Bij De Put groepsarrangementen kunt u een gezellige tijd doorbrengen op een trapkar of een sportieve tocht maken op een royale step. Er is een route uitgezet door het buitengebied van Nuenen en omgeving; De Nuenense Dreven. Als u gebruik maakt van de routebeschrijving en de puzzelopdracht krijgt u veel te zien en komt u veel te weten van de bezienswaardigheden in ons mooie landschap.
Rullen 7,
5674 PC Gerwen
Tel: (040)-2835886
website: www.deput.info

Boordhuys
Aan de rand van Nuenen, richting Eindhoven, staat het in 2009 prachtig verbouwde Boordhuys, authentiek gehouden, maar comfortabel heringericht. Van oorsprong een kleine boerderij, nu een bijzondere plek met een unieke entourage en een gastvrij onthaal voor besloten gezelschappen. Geen grote zalen maar een fraai ingericht huis met vele mogelijkheden. Voor bijvoorbeeld een zakelijke bijeenkomst, bijzonder feest, wijnproeverij, teambuildingsactiviteiten, schilderen, beeldhouwen, koken met chef-kok of condoleance, in combinatie met culinaire lekkernijen en gerechten of een high tea. In huiselijke sfeer, binnen bij de haard, of buiten in de tuin op een van de terrassen. Laat u zich op hoog niveau verwennen!
http://www.boordhuys.nl/

Kijkt u ook eens bij Groepsarrangementen, Lezingen, Workshops, Lunch en Diner

Informatie, reserveringen en boekingen
Mail: arrangementen@vgvn.nl
Telefoon: (040)-78 78 431